Wednesday, March 30, 2016

i love spring (book tag)

 Трябва да призная едно нещо: мразя тагове. Ненавиждам ги. Поради простата причина, че смятам, че са загуба на време и не са едни от най-креативните и интересни постове. Но като си book blogger, просто си задължен да правиш тези изчадия на злото, тъй като всички се стараем да пускаме постове редовно (sure, jan). 
 В този случай, тъй като се оплаквах в Общия Чат, че нямам идеи за постове, Ева предложи да ме тагне в I Love Spring Book Tag, и аз както съм отчаяна, приех. Така че, благодаря, Ева. И няма да тагвам никого, защото нямам никаква идея какво се случва в блогърското общество и кой какво е поствал напоследък.
 
Source: Една Синем, идк, не я познавам.

1. Каква е пролетта, там където живееш? 
 Пролетта всъщност е прекрасна в Кърджали и може да се усети в пълна степен, тъй като има много дървета и цветя. И е адски зелено в паркове като "Горупсо" и "Простор". Този сезон е един от любимите ми времена в града, защото е най-красиво. 

2. Най-очакванато излизане на книга тази пролет.
 Вече от 12 години чакам момента, в който ще излезе "Зима", но Егмонт сякаш си я държат в някаква тъмница. Също така нямам търпение за "Бухтичка". Но освен тях двете, не знам за други книги, които предстоят да излязат на книжния пазар, тъй като от няколко месеца не мога да следя нещата отблизо заради училище. 

3. Покажи корица, която ти напомня за пролетта. 

4. Къде ще четеш тази пролет?
 В училище или у нас. Имам навика да нося книгите си със себе си на училище, за да мога да чета, когато имам време. Не съм човек, който да излиза и да търси специално местенце за четене, нито пък имам времето и енергията да правя това. 

5. Намерете корица със слънцето на нея. 

6. Кои са любимите ти пролетни четива?
 Интересен факт: изобщо не се съобразявам с времето или сезоните като стане дума за книги. Чета това, което ми се чете, което е Абсолютно Нищо от няколко месеца насам, но успях днес да завърша "Captive Prince", която обожавам, но trigger warning: r*pe, physical violence, pedophilia. 
 Все пак, ето няколко по-леки книги, които предполагам биха били подходящи за пролет: "Целувка за Ана"&"Звезди за Лола"&"Рисунка за Айла" на Стефъни Пъркинс, "Къде си, Бернадет" на Мария Семпъл, "Клетниците" на Виктор Юго, "All The Bright Places" на Дженифър Нивен, "Железният изпит" на Холи Блек. 

 

7. Намерете книга с много различни цветове по нея. 

No comments:

Post a Comment