Tuesday, February 9, 2016

Makeup: Най-използваните ми продукти

 Преди доста дълго време бях обещала в блогърския чат, че ще направя пост за грим, след което и един анонимен в аск ми писа, молейки ме да направя такъв пост и ето, че най-накрая сме тук. Мислех да направя пост за Makeup Basics, но тъй като аз самата не започнах от никакви basics, реших просто да ви покажа продуктите, които най-често ползвам. 

 Скоро ми пристигна този коректор на Avon, който няма толкова голямо покритие, но върши доста добра работа върху сенките под очите и установих, че явно единствено тях ги прикрива добре. Но аз никога не съм имала проблем с the spots и акнето на лицето си и не изпитвам нужда да ги прикривам, така че за мен не е проблем продуктът да върши работа само върху сенките под очите. Но ако самите вие желаете повече от това, препоръчвам ви да си потърсите друг коректор. 
 Слагам от него на всички "problem areаs" или поне тези, които най-явно си личат и го blend-вам с beauty blender-а си, който е от DM.
 Най-любимата ми част от гримирането е контур, руж, хайлайтър и веждите. Бронзиращата пудра + руж 'Dream Sun' е на Maybelline, хайлайтърът е просто сенки, тъй като не успях да намеря истински хайлайтър в Кърджали, а и върши една и съща работа, и е също на Maybelline от серията Colorama (305). Сенките за вежди са на Essence.  Може ясно да видите къде точно слагам бронзиращата пудра и ружа, а самата аз слагам хайлайтър само на скулите си, the cupid's bow, the brow bone и малко над веждите. След което blend-вам всичко. 

 Друга любима моя част от грима са червилата. Много си ги обичам. За вас изпробвах всичките цветове и в момента устните ми малко болят:

Golden Rose #150

Golden Rose Velvet Matte #10

Golden Rose Velvet Matte #14

Golden Rose Velvet Matte #23

Golden Rose Velvet Matte #28


Черната очна линия е на Golden Rose, блестящата - на s-he.

 А това са продуктите, които използвам за очния си грим и ще поставя няколко селфита за пример:

 И макар че няма нищо общо с грим, селфитата ми като Адам Париш от "The Raven Boys" (душичката ми):

 И като край на този пост, ето ви и Зинка без грим: 
 P.S.: Обичам се без грим, обичам се и с грим. Намирам се за красива без и с него. Използвам го не за да прикрия нещо, не за да "лъжа" света, а защото ми е забавно и защото е красиво. Гримът не е "лъжа", както твърдят някои хора, а начин да изразиш себе си. 

2 comments:

  1. Напълно те подкрепям и аз напирам грима за начин на изразяване :)

    ReplyDelete
  2. Имам същия коректор и много добре прикрива сенките под очите. Само един проблем..котката ми някъде го забута и не го знам къде е :Д И аз мисля като теб, че грима е начин на изразяване :)

    ReplyDelete