Sunday, October 18, 2015

Fall Time Cozy Book Tag

 Да, знам, че от дълго време игнорирах задълженията си като блогър и не, не се гордея с това. Но имам оправдание и всички знаем какво точно е то. Училището. И по-точно - входните нива, благодарение на които съм сигурна, че вече нямам душа. Но бях тагната от Елена да направя Fall Time Cozy Book Tag, на която благодаря, че попита кой иска да бъде тагнат, защото иначе за още един месец нямаше да напиша нищо. 
 Отсега искам да кажа, че тагвам Еди, която е една от най-близките ми хора, и която вчера си направи блог, който може да видите като кликнете тук.


1. Падащи листа: Светът е пъстър. Изберете книга с червени, оранжеви и жълти нюанси на корицата. 


 Книгите на Хари Потър винаги съм ги чувствала подходящи за четене през есента и зимата, тъй като онова прекрасно чувство (сякаш се завръщаш у дома след дълго и изтощително пътуване) те стопля отвътре навън. 

2. Топъл пуловер: Най-накрая е достатъчно студено, за да облечеш топла и удобна дреха. Коя книга ви дава най-топлите потрепвания?


 Да, книгата има доста болезнен край, който ме разплака, но всеки път като си помисля за нея, се чувствам сякаш държа чаша топъл чай в ръката си и лежа под мекото си одеяло. 

3. Есенна буря: Вятър вие, дъжд се сипе. Изберете любима книга или жанр, която бихте чели по време на буря. 


 Фентъзи жанра никога не ме разочарова (освен може би, когато книгата е от Young Adult раздела), така че със сигурност бих се зарадвала на една доста дълга и продължителна буря, за да мога да изчета този звяр на Патрик Ротфус. 

4. Свеж полъх: Кой е героят, с когото искаш да се размениш? По принцип не желая да си разменям местата, с който и да е герой, тъй като животът на всички е толкова сложен и болезнен. Но като прочетох този въпрос, първо ми хрумна Мараси от "Сплавта на закона", с която бих си заменила местата, тъй като самата учи право, и е доста badass и носи рокли. 

5. Горещ ябълков сайдер: Коя не толкова популярна книга засужава повече внимание? 

 Повече хора трябва да знаят за съществуването на книжки като "Carmilla", "Езерното момче" и "Оскар и розовата дама". 

6. Палто, шал, ръкавици: Сезонът е студен и е време да се покрием. Коя е книгата с най-смущаващата корица, която криете от чуждите погледи? 

 Не мисля, че притежавам такива книги. Но си имам доста с грозни корици. The struggle of living in Bulgaria. 

7. Тиквен пай: Любима есенна храна. 

 Храна нямам, но е факт, че започвам да пия много повече чай през есента. И в момента любими са ми канела + ройбос и нар + малина на Ahmad Tea. 

8. Огън на открито: Излъчвай топлина. Кого ще тагнеш? 

 Вече казах, че тагвам Едуина, и ако има още някой друг, който желае да направи този таг, добре дошъл е. 

No comments:

Post a Comment