Monday, July 27, 2015

BookTube-A-Thon TBR

Вече трета година участвам в BookTube-A-Thon и нямам търпение да дойде 3 август.


 Ако не ви е известно, BookTube-A-Thon е маратон за четене на книги, който беше създаден преди 3 години от Ариел Бисет и Рейлийн Лимей. Маратонът продължава една седмица (в случая от 3 до 9 август) и целта е да се прочетат, колкото се може повече книги, докато се забавляваш с предизвикателства и игри. Има 7 предизвикателства за 7 дни, за които трябва да намериш книги, които ги покриват и може с една книга да покриеш 2, или дори 3, предизвикателства. Обикновено в Twitter се правят reading sprees и разни игри по време на маратона, така че може да последвате акаунта на BookTube-A-Thon. А ако се нуждаете от повече информация може да проверите и канала в YouTube
 Вчера беше пуснато видеото с предизвикателствата в канала и аз веднага започнах тършуването за книги, които да покриват предизвикателствата. Също така започнах да разпитвам хора дали ще участват и да им помагам с избора на книги. 

Предизвикателствата:
1. Да прочетеш книга със синьо на корицата. 
2. Да прочетеш книга от автор, който има същата първа буква на фамилията като твоята.
3. Да прочетеш нечия любима книга. 
4. Да прочетеш последната книга, с която се сдоби. 
5. Да прочетеш книга без да я оставяш. 
6. Да прочетеш книга, която много искаш да прочетеш. 
7. Да прочетеш седем книги. 

 Първият път, когато видях предизвикателствата бях малко разочарована, тъй като през миналите две години бяха много по-забавни и интересни, но все пак няма да се оплаквам, защото знам, че пак ще си е много забавно. 
 Ето ги и книгите, които избрах: 
 За първото предизвикателство избрах "The Ocean at the End of the Lane" на Нийл Гейман. 
 За второто предизвикателство търсенето беше дълго и отчайващо, защото мислех, че няма никой друг освен Йовков с Й, но после, докато търсех автор с Ш за Сиел по рафтовете си, ръката ми попадна върху "Кралицата на Тиърлинг" на Ерика Йохансен и подскочих от радост. 
 За третото предизвикателство реших да прочета любимата книга на Айви, която е "Тайната история" на Дона Тарт. Fun fact: спечелих книгата от конкурс на самото издателство "Еднорог". 
 Четвъртото предизвикателство го покривам пак с "The Ocean at the End of the Lane" на Нийл Гейман, тъй като е една от последните книги, които си поръчах и пристигнаха скоро. 
 Тъй като няма как да изпълня петото предизвикателство, ако избера някоя книга като горепосочените, избрах "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери. 
 За шестото предизвикателство избрах "The Raven Boys" на Маги Стийвотър, тъй като от месеци точа лиги по нея и нямам търпения да я прочета. 
 И тъй като ми трябваха още 2 книги, за да покрия и последното и седмо предизвикателство, избрах "Сплавта на закона" на Брандън Сандърсън и "Железният изпит" на Холи Блек и Касандра Клеър. 


 Реших и аз като Ева да сметна колко страници имам да чета общо и се оказа, че са 2423. Съмнявам се да успея да ги прочета, но съм много мотивирана и ще се радвам и на две прочетени книги от купчината. 
 А вие ще участвате ли? Кои книги сте избрали?

2 comments:

  1. Супер TBR си си подбрала. Късмет с четенето, и аз на свой ред се реших да участвам тази година :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Късмет и на теб и се радвам, че ще участваш. :з

      Delete