Sunday, July 12, 2015

"Тъмна любов" на Дж. Р. Уорд


 Потопете се в мрачния свят на една раса от вампири, която води ежедневна борба за оцеляването си. Ожесточена война се води между вампирите и Обществето на лесърите, които безмилостно преследват противниците си и не спират пред нищо, за да ги унищожат напълно. Организация от шестима силни войни, наречена Братството на черния кинжал, се опитва да защити расата си. Един от братята, Рот, е водачът им, а също и кралят на всички вампири, и единственият останал чистокръвен вампир. Малко преди да бъде убит, Дариъс, един от най-добрите бойци на Братството, моли краля си да се погриже за дъщеря му Бет, която скоро ще премине през промяната и целият й живот ще се преобърне с главата надолу.

 Книгата беше типичната паранормална романтика, но беше забавна за четене и също така е много пристрастяваща. Сюжетът не беше нещо невиждано, но някои аспекти от животите на вампирите на Дж. Р. Уорд бяха интересни и оригинални. Борбата, която водят не е типичната вампир срещу върколак, а срещу хора, които са си продали душата и единсвтеното нещо, което им доставя удоволствие е да убиват вампири. И затова искам да аплодирам авторката, защото не е използвала класическата тропа. 
 Стилът на писане беше много лек и увлекателен, така че книгата се чете много бързо и прелиташ през страниците. Дж. Р. Уорд не използва някакви сложни и измислени думи за света си, а тези, които не са познати са обяснени в началото на книгата. Авторката се справя добре с диалога, но не чак толкова добре с описването на околностите, което си е нормално, защото паранормалните романтични книги не са известни с живописните си описания, а с остроумните диалози и най-вече - еротичните сцени. 
 Всички герои бяха много интересни, макар че за много от тях бяха използвани стереотипи. Много от братята бяха забавни и ми се иска да има една книга само и единствено за тях, без техните love interests. Но най-любими ми бяха Бъч и Мариса и нямам търпение да стигна до тяхната книга. 
 Имам чувството, че връзката между Бет и Рот се разви твърде бързо, защото за два дни вече бяха стигнали до "Обичам те, любов моя!", от което не бях доволна. Иска ми се авторката да беше забавила малко поне тази част от книгата. Нямаше да имам против, ако книгата се развиваше в рамките на няколко седмици. 
 Имаше някои сексистки и хомофобски коментари в книгата, с които се надявам, че в другите книги авторката ще се прости и няма да ги използва, но сега съм ги отбелязала и затова дадох на книгата 3 от 5 звезди. 
 Перфектна е за четене през лятото, и най-вече на плажа, докато се излежаваш под слънцето (колко иронично, че вампирите не могат). Свежа и забавна, държи те под напрежение през цялото време и не те оставя да скучаеш. 

No comments:

Post a Comment