Thursday, December 25, 2014

mailbooks

намерих най-прекрасното нещо на света. нарича се mailbooks и е програма за книги. не знам как точно да го обясня, но ще се опитам да прозвуча разбираемо. бейзикли, mailbooks е програма, която си теглите на компютъра (няма нужда от инсталиране), разархивирате я в някоя папка и се появяват няколко файла. цъкате върху mailbooks.exe и ви се отваря програмата. тя е нещо като обмен на книги, но не точно. потребителите отбелязват кои книги притежават в електронен формат и вие давате заявки за книгите, които желаете и потребителят, на който сте изпратили заявката ви праща книгата. и вие можете да пращате книги, но не е задължително, но все пак ако имате някои електронни книги, не е зле да допринесете с тях. 
линк към mailbooks.
разбира се, има и chitanka.info, но mailbooks е много по-прекрасно, защото има доста повече книги, които са интересни и повечето са съвременни и YA, което винаги привлича вниманието ми. 
можете да си изберете в кой формат да са книгите и кой език. засега съм много доволна от програмата и дадох заявка за доста книги и получих половината от тях, а имам програмата от ден и половина. 
искам да благодаря на PanJoro, че е създал нещо толкова полезно за мен и другите, които обожават книгите, но или не могат да си позволят, или майка им не позволява. 
иска ми се да можех да напиша по-дълъг блог пост, но засега е това. просто исках да ви информирам за mailbooks. 

4 comments:

 1. звучи супер полезно, свалям го на секундата :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. наистина е адски полезно. с:

   Delete
 2. Разбира се има и алтернативи, като Фейсбук групи например.
  Има няколко гръпи за споделяне на книги и там има също толкова, а дори и повече книги - чакащи да се свалят и прочетат на момента.
  Ето пример за групи с 10 000+ души и всякакви книжки - ама мнооого:
  https://www.facebook.com/groups/el.knigi
  https://www.facebook.com/groups/BIBLIOTEKATA

  Просто няма да ви трябва друго повече!
  Поздрави и на PanJoro, разбира се, за старанието
  : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. винаги има алтернативи и исках да споделя просто една от тях, защото ме впечатли.

   Delete